Thea Dubelaar Fanclub – Thea Dubelaar 40 jaar kinderboekenschrijfster!

Biografie Thea Dubelaar

Thea Dubelaar oThea Dubelaarver zichzelf

Ik ben geboren op 26 januari 1947 in Den Ilp, Noord Holland. Het was die dag ontzettend koud. De sneeuw lag tot aan de dakgoot. Natuurlijk kwam er niemand naar me kijken door al die bergen sneeuw. Misschien vind ik het daarom nog steeds ontzettend leuk als er iemand bij me op bezoek komt.
(Ben jij al bij me op bezoek geweest?)Voor mijn tweede jaar was ik al twee keer verhuisd. Eerst naar Amsterdam, daarna naar Heemskerk, een dorpje achter de duinen. We gingen niet vaak naar zee, want mijn moeder had een vreselijke hekel aan zand en dus aan het strand. Maar we zaten in de vakantie bijna elke dag in de duinen. En op zondag gingen we met mijn vader naar de polder om visjes en watertorren te vangen voor ons aquarium. In het duin en bij de sloot kan je lekker wegdromen. En helemaal vanzelf begin je dan van alles te verzinnen.Op school kan je beter niet wegdromen, want dan gaat het mis. Vooral als je toch al niet echt geniaal bent zoals ik.Met moeite haalde ik de HBS, een soort Havo.Toen ik daarmee klaar was, heb ik gezworen om nooit meer naar school te gaan. Ik ging werken op een kantoor.Dat bleek bijna net zo erg te zijn als school. Je mag er ook niet dromen. En bovendien moet je er binnen blijven tot de werkdag om is. Weg wilde ik, weg!Journalist! Dat wilde ik worden. Want een journalist mag altijd weg. Overal heen om te kijken wat er aan de hand is.

Toen moest ik toch weer even naar een journalistencursus. Alleen op zaterdagmiddag. En de examens heb ik niet gedaan.

Vanaf die dag ben ik altijd op stap geweest.

Tot ik trouwde met Maurice. Hij woonde in Frankrijk en ik ging daar ook wonen. Eerst in Parijs. Daar begon ik korte kinderverhalen te schrijven. Zo maar vanzelf werden die verhalen langer tot ze lang genoeg waren voor een boek.

Op de dag kreeg ik een pakje van de postbode. Ik maakte het open en daar lag “Sjanetje” een echt boek met mijn naam erop. Ik was schrijfster! Een jaar later (1980) kreeg ik een zilveren griffel voor “Sjanetje”.

Nu woon ik niet meer in Parijs, maar vlakbij een groot, donker bos. Bij mijn huisje hoort een mooie, wilde tuin en achter die tuin ligt een holle weg. Aan het ene eind van de holle weg loopt een beek met ijskoud, heel schoon water. Aan het andere eind van het pad is het bos met geheimzinnige grotten en ruines. Je hoeft niet veel fantasie te hebben om er de personen uit mijn boeken tegen te komen. Op de holle weg, in het donkere bos of bij de rivier. Surf maar naar Frankrijk. Dan zul je het zelf zien.

Bezoek ook altijd: www.theadubelaar.nl voor het laatste nieuws, een virtueel bezoekje, gratis postertjes en nog veel meer!

Rechtstreeks naar de website: www.guadeloupe-ti-villa.com

Ook leuk:

www.ploegsma.nl                    www.zijdarbook.com                    www.zwijsen.nl                  www.leesleeuw.nl                    www.eenhoorn.be                         www.uitgeverijholland.nl                     

www.bol.com                           www.wikipedia.nl                         www.socrateshetboek.com

waterlelies

Advertenties

4 reacties »

 1. Wat zit er al giga veel in! Wat heeft Thea Dubelaar veel geschreven als je het zo op een rijtje ziet staan.Ik ben even snel rondgegaan op de site omdat ik direct wilde antwoorden. Er is hard aan gewerkt hoor. Ik ga binnenkort alles heel goed doornemen en zien of ik misschien nog iets kan bijdragen. Bedankt alvast voor het doorgeven van de wachtwoorden.
  Groet tot gauw
  Ria

  Reactie door Ria van Els-Dubelaar — augustus 7, 2008 @ 7:16 am

 2. Bedankt voor de reactie!!!!

  Reactie door theadubelaarclub — augustus 7, 2008 @ 10:08 am

 3. Leuke site.
  Thea was vandaag bij ons in de klas.
  Het was echt SUPER.

  Groetjes Gerards 33

  Reactie door Gerards 33 — oktober 8, 2008 @ 4:41 pm

 4. Wat heeft Thea Dubelaar toch veel goeds gedaan! Geweldig!

  Reactie door televisieblog — oktober 20, 2008 @ 7:55 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: