Thea Dubelaar Fanclub – Thea Dubelaar 40 jaar kinderboekenschrijfster!

september 11, 2009

Wedstrijd: Wat is wat? – Kinderboekenweek, griezelverhaal, en meer

Filed under: Uncategorized — theadubelaarclub @ 6:17 pm

KINDERBOEKENWEEKThea Dubelaar Kindeboekenweek 2009 Wedstrijd 3

In oktober breken er weer geweldige tijden aan in het kinderboekenlandschap. Niet alleen daarom werd het tweede seizoen van de Fanclub deze week (dinsdag en donderdag) succesvol geopend (deze week vanwege de opening van het nieuwe boekenseizoen bij Manuscripta) met o.a. een on-line persconferentie (waarin iedereen, twee avonden van 19:00 t/m 21:00 vragen kon afvuren met meteen een antwoord) maar in oktober na een feestelijk Kinderboekenbal de… KINDERBOEKENWEEK! Natuurlijk laat de Thea Dubelaar Fanclub zich dat geen twee keer zeggen. Het thema is dit jaar ETEN EN DRINKEN! AAN TAFEL!

De boeken van Thea Dubelaar zitten vol met eten. Justin wordt in De Held van Oer en het Geheim van Schroei zelf bijna het eten van de reuzen, Sander moet verhalen aanhoren over smerige dieren om op te eten (gebakken aap, gestoomde slang, slakken, gebakken wurm – gebakken smaken die naar verbrande schoenveters), de Sinterklaas boeken (Sinterklaas zakt door zijn paard en Sint en Piep) zitten natuurlijk ook vol snoep. En wat dacht je van het boek Het rotfeest van Pluis? Als zij zich opsluit in de gangkast, vindt ze een schaal vol lekkere hapjes!

Ga dus snel naar de boekenwinkel of naar de bibliotheek, want behalve spannend en grappig, zijn de boeken van Thea Dubelaar ook smaakvol!

GEBAKKEN LEEUW

Zin in een gebakken leeuw? Denk het niet. Dat komt goed uit, want in Help, ik ben een leeuw! zijn geen leeuwen te eten. Maar wel snoepjes van de professor. En als je er een neemt, verander je in een dier. Martje verandert in een leeuw, want de professor wil dat de mensheid beter met het milieu, dat natuur en de dier om zal gaan, dus wil hij alle mensen in dieren veranderen. Daar gaat zij een stokje voor steken…

Nieuwsgierig geworden? Dat komt goed uit! Onder de foto van Thea die lekker aan het snoepen is, zie je een (door Thea Dubelaar samengestelde) schaal met lekkers (waar we dus ook leesVOER onder verstaan!). Kijk of je vijf soorten eten kunt opnoemen die erop staan. Misschien kan je vader of moeder je helpen.

Je moet er vijf of meer weten, en onder de fans die ze goed hebben, worden er boeken van Help, ik ben een leeuw! cadeau gegeven! Mail je antwoorden naar theadubelaarfanclub@live.nl

Verder moet je eens bij TOURNEE kijken. Daar kun je lezen waar Thea Dubelaar allemaal komt. Ze komt ook twee keer in Duitsland. En bij WEDSTRIJD staat nog een wedstrijd voor de Kinderboekenweek!

Update – De winnaars hebben intussen hun prijs gekregen.

  Thea Dubelaar Kindeboekenweek 2009 Wedstrijd 5

NIEUW!

G R I E Z E L V E R H A A L  

(of toch niet…?)

Verhaal Thea Dubelaar Kinderboekenweek 2009 1

 … Helaas! Dit verhaal is niet meer online!

Advertenties

2 reacties »

  1. Leuke wedstrijd, maar ik weet niet of ik alles kan raden. Ik was helemaal vergeten dat er in Schroei ook eten voorkwam, maar daar was het natuurlijk ook feest!

    Reactie door Peter — september 16, 2009 @ 5:11 pm

  2. Wat een super begin van het verhaal, ik wil meteen weten hoe het verder gaat.

    Wordt de hoofdpersoon ontvoerd? En leuke wedstrijd trouwens

    Reactie door Peter — september 17, 2009 @ 5:36 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: